Lectură publică și un dialog cu ANA MARIA SANDU

sâmbătă, 18 august 2018, 1:00 PM - 2:30 PM

Pentru al treilea an consecutiv, Cărturești Cluj aduce literatura contemporană la Smida Jazz Festival.

Sâmbătă de la ora 13:00 o avem invitată pe prozatoarea Ana Maria Sandu. Vom discuta cu ea despre cea mai recentă carte publicată, „Pereți subțiri” (ed. Polirom, 2017), dar și despre anterioarele patru volume, despre scris în general, dar și despre ce înseamnă să fii redactor la „Dilema veche” sau să faci selecția documentarelor pentru TIFF. Discuția moderată de Mihai Mateiu este deschisă, iar publicul invitat (nu obligat!) să intervină. Vom avea parte și de o lectură a autoarei - o șansă de a simți ritmul autentic al textului.

Ana Maria Sandu – n. 1974, prozatoare și jurnalistă.

A debutat în 2003 cu volumul Din amintirile unui Chelbasan (ed. Paralela 45), reeditat în 2013 de ed. Art și tradus în limba franceză în 2010 cu titlul L’ecorchure.

Au urmat romanele Fata din casa vagon (ed. Polirom, 2006), Omoară-mă! (ed. Polirom, 2010), tradus în italiană și în maghiară, și Aleargă (ed. Polirom, 2013).

Cea mai recentă carte a sa este volumul de proză scurtă Pereți subțiri (ed. Polirom, 2017).

A publicat texte în antologiile Cartea cu bunici, Iubire 13, Prima dată, Nouvelles de Roumanie, Rumänien heute. Epopeea participativă (București 2021), Bookătăria de texte și imagini, Uite cine vorbește, Cui i-e frică de computer etc.

A coordonat antologia Cu ochii în 3,14 (Editura Humanitas, 2016).

Trăiește în București și este redactor la revista Dilema veche.

„Pereți subțiri”

17 povești dintr-un bloc cu patru etaje din București. Viețile personajelor comunică prin pereții subțiri. În această comunitate de locatari vechi și noi, intimitatea devine fluidă. Destinele personajelor se intersectează, apartamentele au propriile istorii, cuplurile își trăiesc sub ochii celorlalți ritualurile și descompunerea. Dincolo de ușile închise e o lume în mic, cu bucuriile și tristețile ei infinitezimale.

---

Pe întreaga durată a festivalului veți găsi la Smida și o mini-bibliotecă amenajată de Cărturești, pentru că perspectiva de a petrece câteva ore tolănit la umbră, în compania unei cărți, nu ni se pare de disprețuit.

Aici găsiți evenimentul dedicat pe Facebook