Smida Jazz Festival preview la Colectiva Gazette

Smida Jazz Festival joi, 21 iunie 2018 5:11 PM

Dacă vara e încă tânără și mai avem puțin de așteptat până la Smida Jazz Festival, aducem Smida în centrul orașului, la Colectiva Gazette, pe 23 iunie, în print, în unplugged și în live set.

Ne adunăm de la ora 19:00 să ținem în vârful degetelor hârtia de despachetat minți - Gazetofon, #8, în care Alex Munte, fondatorul Muntet, le-a povestit “despachetatorilor” despre cum îi explică bunicii lui ceea ce face sau cum vede jazz-ul de avangardă. Un fragment din interviu, iar restul de 9 întrebări și tot atâtea răspunsuri merită citite alături de miros proaspăt de tipar:

"Ce trebuie să se întâmple între membrii unui grup ca magia să funcționeze? Cum v-ați armonizat tu și ceilalți membri ai Muntet cu care vei concerta la Smida Jazz Festival?

Eu cred ca e nevoie de încredere, e nevoie să asculți și să fii ascultat, să răspunzi și să contrazici, când simți. Câteodată ajută să cunoști personalitatea și viziunea celuilalt. Cu Michel și Vicky am început să cânt acum 10 ani, iar cu Albert Tajti m-am întâlnit cam acum 5 ani, așa că aproximăm deja, cât de cât, gustul fiecăruia."

Muntet e o călătorie prin piese proprii, inspirate din lumea free jazz-ului lui Ornette Coleman sau John Coltrane, către momente de improvizație colectivă. După ce îl cunoaștem pe omul care a pus bazele grupului, îl ascultăm împreună cu Victor Stoica la tobe și ne pregătim numai bine pentru seara de vineri, 17 august, când vor cânta în formulă completă (alături de Albert Tajti - pian, Michael Acker - contrabas) în Parcul Natural Apuseni. Muzica nu se oprește (niciodată am spune noi) și rămânem alături de Cosmonova și Esaunue, până târziu în diminoapte.

Ne vedem acolo: Gazetofon - hdd, numărul 8 - Smida Jazz Festival preview