Village Break cu familia la Smida

miercuri, 8 august 2018 10:25 PM

Redescoperă vacanțele la munte în România și schimbă ritmul vara asta cu Smida Jazz Festival!

Vino să trăiești împreună cu familia, între 17 - 19 August, o experiență autentică de Village Break în satul de munte Smida, unde ți-am pregătit multe activități și distracție în timpul zilei, muzică și foc de tabără în timpul serii, toate într-un cadru feeric la altitudine de 1100 metri, în Parcul Natural Apuseni. Hai să vezi ce poți face în Village Break la Smida!

Petrece-ți timpul cu familia participând la activitățile create special pentru voi

Aerul proaspăt al cătunului Smida, din munții Apuseni, la altitudine de 1100 metri, împreună cu cele 3 zile de activități vor fi rețeta perfectă pentru o familie fericită în Village Break. Pentru tine și cei dragi ne-am gândit la câteva moduri creative de a-ți petrece ziua la munte:

- În zona special amenajată și acoperită pentru copii, cei mici vor avea parte de jocuri și activități permanente, desfășurate în paralel. Puteți alege să vă testați îndemânarea la atelierul de confecționat zmeie, iar copiii sigur vor fi captivați de modelajul de baloane și pictura pe față. 

- Dacă aveți chef să vă puneți la treabă creativitatea, v-așteaptă atelierul de pictat suveniruri pe lemn, fiindcă niciun Village Break nu e complet fără un suvenir, așa-i? Iar dacă muzica vă pasionează mai mult decât pictura, cu siguranță vă veți distra la atelierul de improvizație muzicală.

- Pentru că muntele se asortează cel mai bine cu explorarea, vă invităm la tururile ghidate de Cluj Guided Tours: treasure hunt ”În căutarea leacurilor magice”, în care vom identifica prin joc plantele de la munte, mitologia locală legată de acestea și utilizărea lor ca leacuri în medicina populară și turul ”Încarcă-te cu spiritul locului”, în care vei fi călătorul care se scufundă în natură și învață din fiecare pas al drumeției. 

- Descoperă peisajele din barcă și fă o tură de caiac împreună cu familia pe lacul Beliș, la doar câțiva zeci de metri de locul de desfășurare a festivalului. 

- Intră în inima muntelui și hai cu familia într-o excursie ghidată în Peștera Pepii, care începe cu o drumeție de aproximativ 30- 45 de minute pe drum forestier, până la intrarea în peșteră, de unde vom pătrunde în subteran de-a lungul firului de apă care străbate peștera. Vizita subterană durează 1 oră – 1 oră și 15 min, iar excursia durează, în ansamblu, în jur de 3 – 3,5 ore.

- Lista completă a activităților din festival poate fi văzută aici. 

Iată ce spun părinții care ni s-au alăturat anul trecut:

“Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost că au fost activități pentru copii. Am fost cu fetița, care a petrecut foooarte mult timp la standul de pictură pe ceramică, desenat și origami.”

Jazz-ul și apusurile de munte fac echipă bună

După o zi plină de plimbare, explorare și creativitate, seara ne-așezăm pe iarbă și ne bucurăm de apusurile superbe din Apuseni, pe fundalul muzical al jazz-ului de avangardă. 

O diversitate de sunete internaționale alese pe sprânceană abia așteaptă să vă încheie o zi plină de satisfacții, iar invitații noștri Spirit Cave, Kimmo Pohjonen, Sons of Kemet, Portico Quartet și mulți alții vă dau întâlnire la ceas de seară, în fiecare din cele 3 zile de Village Break. Voi alegeți dacă vă relaxați sau dansați, noi promitem că le puteți face pe amândouă. :) 

Și pentru că știm că cei mici au nevoie de somn după ce-au fost supereroi în timpul zilei, avem grijă ca toate concertele să fie gata până la ora 24:00, pentru ca voi să puteți dormi și să vă reîncărcați bateriile pentru ziua de explorare ce urmează. 

Cum a sunat muzica jazz pentru părinții care-au participat anul trecut?

”Pentru că micuțul nostru Gruia a participat la festivaluri de jazz încă de când era în burtică, nu avem cum să nu continuăm tradiția.” (Bogdan Grădinariu)

Cei mici vin gratuit la Village Break

Ne place să le oferim celor mici ocazia să exploreze cât mai des colțuri minunate de natură din România alături de familie, așa că pentru ei, Village Break-ul la Smida este gratuit. Copiii sub 14 ani se vor bucura de acces gratuit atât la festival, cât și la camping, pentru că știm că experiența unei vacanțe la munte se trăiește cel mai bine la cort. 

Patrupezii familiei sunt și ei invitați la Village Break

Cum să lăsăm acasă cei mai buni prieteni ai familiei, când muntele îi primește și pe ei cu brațele deschise? În Village Break la Smida, câinii pot ieși din lesă și se pot bucura de natură în toată zona festivalului. Garantăm și pentru ei distracție și, de ce nu, prieteni noi! 

Iată ce ne-au spus cei care au venit anul trecut în formulă completă la festival:

“Mie mi-a plăcut din nou (ca anul trecut adică) atmosfera super chill, oamenii civilizați, faptul că am văzut atât de multe familii cu copii sau cu animalele de companie alături.”

Cât costă Village Break-ul la Smida?

Înainte de orice vacanță, ne facem cu toții un calcul de costuri, pentru a fi pregătiți. Noi îți venim în întâmpinare și-ți facem o listă aproximativă de costuri pentru Village Break, ca să-ți poți face calculele mai ușor. :)

- Copiii vin gratuit la Village Break, iar părinții vor trebui să achiziționeze un abonament de festival (3 zile) la prețul de 169 lei/ persoană și un abonament la camping (3 nopți) la prețul de 55 lei/ persoană.

- Activitățile din festival sunt gratuite, excepție făcând plimbarea de caiac pe lacul Beliș, care costă 60 lei/ ora de închiriere și vizita la peșteră, care costă 120 lei/ persoană și include utilizarea echipamentului pus la dispoziție pentru vizita speologică (costum de neopren, ciorapi de neopren, cască, lanternă frontală), achitarea taxelor pentru obținerea avizului necesar vizitării peșterii și ghidajul specializat.

- În zona de festival vor exista diverse posibilități de a lua masa, prețul aproximativ pentru 3 mese/ persoană fiind de 65 lei. 

- Barurile vă vor răcori cu diverse băuturi, iar prețurile vor fi următoarele: 4 lei/ apă, 8 lei/ cafea, 8 lei/ bere, 12 lei/ pahar de vin, 16 lei/ long drink.

Cum ajungeți la Smida?

Dacă te-am convins că Village Break-ul la Smida e o idee inedită de vacanță pentru familia ta, mai rămâne să vă hotărâți cu ce vă e mai comod să veniți până aici. Vă vom pune la dispoziție transport în comun din și spre Cluj, însă puteți veni și cu mașina, cu trenul sau chiar pe două roți. :) 

Informațiile complete despre transport se găsesc aici

Acestea fiind spuse, sperăm doar să vă lăsați purtați de chemarea naturii și să ne-nsoțiți în aventura Village Break la Smida, care va reaprinde iubirea pentru munte și vă aduce-n familie multe amintiri frumoase!