up button

Smida se găsește, chiar în inima Parcului Natural Apuseni, la aproape 90 de kilometri (asfaltați) de Cluj-Napoca.

bus

Cu autobuzul

În preajma festivalului, vom pune la dispoziția publicului mijloace de transport în comun, care vor pleca regulat dinspre Cluj-Napoca spre Smida și invers.

car

Cu mașina

Cei aproape 90 de kilometri se parcurg cu mașina în aproximativ o oră și jumătate, din Cluj-Napoca. Traseul cuprinde, pe drumul E60/DN1, următoarele localități: Huedin, Călata, Mărgău, Răchițele, Doda Pilii și Smida.

Încurajăm folosirea mijloacelor de transport în comun pe care le vom pune la dispoziție înspre și dinspre Smida, în Cluj-Napoca.

Totodată, celor care vor să se bucure mai pe îndelete de frumusețea peisajului, le recomandăm o rută alternativă, pe care anual se organizează un raliu auto, prin Călățele, Dealul Negru, Beliș, Bălcești, Dealul Botii, ajungându-se tot în Răchițele, după care urmați Doda Pilii și Smida.

locomotive

Cu trenul

Cea mai apropiată stație de tren este cea din Huedin, de unde apoi se poate lua autobuz până în Răchițele.

scooter

Pe două roți

Încurajăm transportul pe două roți, fie pe motocicletă, fie pe bicicletă, întrucât sunt și trasee off-road. 

aeroplane

Cu avionul

Aeroportul Internațional Oradea și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj sunt cele mai apropiate aeroporturi.

Alături de zona de desfășurare a festivalului, va fi amenajat un camping, care va beneficia de facilități (toalete, spălătoare, dușuri etc.).

Există însă și varianta de a înnopta la una dintre pensiunile din zonă:

Tabăra Ic Ponor: 0744 272 465

Pensiunea Alex: 0728 095 872

Pensiunea Șușman: 0729 066 466

Pensiunea Dariana: 0729 016 278

Pensiunea Maria: 0742 131 424

Transport în comun

Punem la dispoziție transport în comun, în legătură cu care vă vom da detalii în curând.

Parcare

În apropierea zonei de desfășurare a festivalului, vom amenaja o parcare păzită.

Camping

Alături de zona de desfășurare a festivalului, vom organiza un camping care va beneficia de: toalete, spălătoare, dușuri, iluminat, pază ș.a. Accesul în această zonă se va face contra cost, putând fi cumpărat abonament (acces pentru toate cele 3 nopți), la prețul de 35 de lei, de aici sau taxă pentru o zi, la prețul de 15 lei, doar la fața locului.

Food court

Partenerii noștri vă vor oferi mâncăruri diverse, iar meniurile lor vor fi prietenoase și cu vegetarienii/veganii.

Baruri

Veți putea servi băuturi la cele două baruri pe care le vom amenaja.

Program concerte

image

Program activități

image

REGULAMENT

 1. În interiorul suprafeței de desfășurare a festivalului, orice cumpărare (mâncare, băutură, cărți, CD-uri, materiale promoționale etc.) se va face NUMAI cu TOKEN-uri. Acestea pot fi achiziționate de la INFO POINT cu bani gheață sau cu cardul, dar în preajmă nu este ATM. Prețul unui TOKEN este 8 LEI, iar acestea sunt returnabile.

 2. Trebuie respectate toate zonele amenajate și delimitate ca atare, inclusiv cele pentru intrarea în și ieșirea din zona de desfășurare a festivalului, precum și cele ce marcheză parcarea și camping-ul.

 3. Respect și o atitudine responsabilă trebuie manifestate și în atitudinea față de mediul încojurător, cu atât mai mult cu cât zona este arie protejată.

 4. Este permisă intrarea cu apă, scaune pliante, iar animalele de companie sunt și ele binevenite.

 5. Nu este permisă intrarea cu alimente și băuturi alcoolice din afară.

Recomandări

Pentru o experiență plăcută și comodă pe tot parcursul festivalului, vă recomandăm să aveți la voi câteva lucruri, strictul necesar:

 1. Cort

 2. Sac de dormit;

 3. Izopren (atât pentru a ședea, cât și pentru atelierele de meditație și yoga - pentru cele de yoga vă recomandăm, dacă aveți, să vă aduceți saltele speciale);

 4. Încălțăminte de drumeție/bocanci;

 5. Pelerină și încălțăminte impermeabilă (pentru orice eventualitate :-) );

 6. Pălărie;

 7. Cremă cu factor de protecție solară;

 8. Polar/haină groasă (noaptea vor fi 9-10 grade).

 9. O recomandare ar mai fi ca, pe drumul înspre Cluj-Napoca, s-o luați, din Răchițele, prin Dealu’ Botii, căci peisajul este extraordinar, iar drumul, deși îngust, este dătător de senzații tari (pe acest traseu are loc anual un raliu). Și o altă recomandare ar fi ca, dacă veți continua drumul prin Răchițele, pe traseul propus inițial, să vizitați cascada “Vălul Miresei”.

BINE DE ȘTIUT

 1. Drumul dinspre Cluj-Napoca spre Smida are aproape 90 de kilometri și este asfaltat aproape integral. Numai un kilometru, până chiar la buza zonei de desfășurare a festivalului, nu este asfaltat, ci pietruit, însă este accesibil și practicabil cu orice mijloc de transport.

 2. Va fi o zonă special amenajată pentru parcarea vehiculelor, deci să fiți fără griji, vor fi în siguranță.

 3. Recomandăm să vă transportați la Smida și invers, la Cluj Napoca, cu unul dintre mijloacele de transport în comun puse de dispoziție la noi, iar legat de acest subiect, vom reveni în curând cu detalii.

 4. Pentru a rămâne în camping este necesară achitarea unei taxe de campare, sub forma unui abonament (35 de lei/3 nopți/o persoană) sau a unui bilet pentru o zi (15/o noapte/o persoană).

 5. Vor fi amenajate baruri și food court, și se vor găsi țigări pe suprafața festivalului

 6. Vom amenaja zone acoperite, care să vă ferească atât de soare, cât și de ploaie, dacă va fi cazul.

 7. Vremea va ține cu noi, în principiu, căci se anunță a fi însorită, iar temperatura va fi între 18 și 21 de grade - ziua, respectiv 9 și 10 grade - noaptea.

 8. Lângă Info Point va fi un Shop, de unde veți putea cumpăra, de veți vrea, cărți și cd-uri, albume foto, albume muzicale ale artiștilor și materiale brand-uite Smida Jazz Festival.

 9. În Smida nu este magazin, ci doar în Doda Pilii (este semnalizat, n-aveți cum să-l ratați). Însă este unul mic, sătesc, să nu vă imaginați că veți găsi tot ce se găsește într-un market orășenesc.