Rolul muzicii în viața de zi cu zi 

cu Beatrice Iordache (muzicolog)

Participă la o discuție despre modul în care influențează muzica percepția gustului mâncării și băuturii și despre reglarea emoțională prin muzică. 

 

Detalii

Prima parte a prelegerii va fi o introducere despre rolul muzicii în viața de zi cu zi, modul în care ne raportăm la muzică, ce beneficii ne aduce utilizarea ei și, în special, cum ne reglăm emoțiile cu ajutorul muzicii: cum trecem peste evenimente care ne-au afectat în mod negativ, cu ajutorul muzicii, ce rol au preferințele muzicale în procesul de reglare emoțională și cât de importantă este utilizarea muzicii în contexte mai nefavorabile ale vieții sau, ca potențiator al unei stări negative sau, din contră, ca ameliorator al acestora.
A doua parte va cuprinde o prezentare despre influența muzicii asupra percepției gustului mâncării și băuturii, despre această experiență multisenzorială reprezentată de consumul mâncării. Va fi o introducere despre muzică și simțuri, cu informații cu precădere despre gust și asocierea dintre sunet, savoare și plăcerea de a mânca.

Locație: GROW area 

Perioadă: vineri, 16 august, de la ora 11.30 și până la ora 13.00.

Înscrierea la activitate:  nu se fac înscrieri în avans. La ora stabilită, participanții vor merge la cortul special amenajat.

Despre Beatrice Elena Iordache

A absolvit studiile de Licență și Masterat ale Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca la secția Muzicologie, continuând cu studiul Meloterapiei în cadrul Universității Transilvania din Brașov. Scrie critică muzicală și studii de cercetare în domeniul terapiei prin muzică, având ca tematică efectele muzicii asupra nivelului de concentrare și relaxare în timp ce ascultăm muzică sau subiectul reglării emoționale prin muzică la muzicieni, respectiv la persoane fără pregătire muzicală.

A susținut prelegeri despre efectele meloterapiei la conferințe și simpozioane din țară și, în prezent, studiază modul în care facilitează meloterapia reabilitarea persoanelor cu dizabilități motorii și tulburări din spectrul autist. Între pasiunile sale primordiale se încadrează muzica clasică, gastronomia și călătoria. În prezent, își desfășoară activitatea la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, în calitate de Secretar muzical și Redactor la revista Opera Story Magazine.   

Contactează-ne!

Termeni şi condiţii

Lasă-ne adresa ta ca să afli noutățile!

Termeni și condiții