Ca toate duminicile de pe pământ și duminica de la Smida e relaxată și mai…scurtă, dar cu un program de activități la fel de promițător ca celelalte zile și cu un concert surpriză, pe timp de zi. Unde mai pui că e o zi gratuită, așa că e o ocazia perfectă să îți convingi prietenii care nu au ajuns până acum la festival să încerce o zi de explorare naturală și muzicală. 

Parcă te trezești mai devreme și mai odihnit, e de la efectul Smida, adică o combinație de aer curat și stare de bine și te decizi să mergi în dimineața aceasta la sesiunile de Morning Yoga. Cu mintea odihnită și corpul relaxat de la execițiile de stretching, poți merge liniștit la Grow Area, unde urmează o Lectură publică și un dialog cu Andrei Dósa. Mihai Mateiu, moderatorul discuției, îl va ruga să citească din volumele lui de poezie și veți discuta despre ce-ai auzit, dar și despre muzici, iarba de pe pajiști și cea din romane, experiențele americane și dâmbovițene ale lui Andrei. 

Pare că ziua de duminică e o zi dedicată lecturii, așa cum ar trebui să fie toate, pentru că de la 14:30 începe tot la GROW Area o sesiune de Club de lectură cu Victor Miron, care va citi o proză scurtă alături de cei prezenți. 

Cum cuvintele curg din vocea exersată a lui Victor, se întrepătrund cu sunetele plăcute ale audiției Inertia Movement, aflată câțiva pași mai încolo. Literatură, muzică și un cer perfect senin, ce poate fi mai plăcut? 

 

 

 

Poate doar o sesiune de caiacul pe lacul Beliș-Fântănele sau una de plimbare lină pe Powplaca. Sau poate că te decizi să mergi într-una din tururile ghidate, cu bicicleta electrică, alături de cei de la Biciclez.ro.

Pentru a ajunge în timp util pentru concertul Grey Paris, te decis să pleci într-un tur ghidat organizat de cei de la Cluj Guided Tours în care înveți să recunoști plantele de la munte și lucrurile interesante pe care le poți face cu ele.

Prietenii tăi rămân la un boardgame Zestrea, în timp ce copiii din grup se joacă supravegheați la Kids Area. Ba chiar și cățeii și-au făcut prieteni buni în cele patru zile de stat la munte și acum zburdă împreună prin iarba proaspăt cosită. 

Concert

Până la ultimul concert, mai treci o dată pe la cortul unde Cercul Întreg au adunat deja o mână de oameni care creează ritmuri noi, improvizate, știute numai de ei și te așezi mai întâi timid, într-un colț, după care îți faci tot mai mult curaj, iar atunci când percuționistul pleacă, îi iei locul ca să contribui și tu la melodia colectivă care se desfășoară chiar acum pe lângă urechile voastre. 

 În scurt timp muzica rămâne la un volum din ce în ce mai mic, pentru a face loc sunetelor care vin dinspre scena mare, acolo unde te îndrepți și tu. 

E posibil ca pe cei de la Grey Paris să îi fi descoperit, la fel ca și noi, în cadrul Concursului Internațional Jazz in the Park, desfășurat anul acesta între 3 și 5 mai. S-au bucurat nu doar de aprecierea noastră, ci și de cea a publicului, dar mai ales de cea a juriului care i-au oferit, din partea Jazz in the Park, premiul Best Club Performance, precum și un turneu prin întreaga țară.

Iar din partea noastră au primit premiul pentru cel mai avangardist grup din concurs și invitația de a concerta pe scena noastră, acolo unde ești și tu acum. Stilul lor se caracterizează ca fiind „electroacustic” și în aceste momente îți dai seama de ce noi i-am spus „cel mai inovator grup”.

Odată cu încheierea concertului, se anunță și încheierea celei de-a patra ediții Smida Jazz Festival. Campingul e tot mai gol de corturi, prieteni care s-au întâlnit aici întâmplător își iau rămas bun iar noi privim cum ieșiți pe poartă la fel de emoționați ca atunci când intrați, la amiaza zilei de joi și ne imaginăm că ne promitem reciproc că ne vom vedea la anul, tot aici, tot așa, întru bucuria naturii și a muzicii de calitate. 

Ne întâlnim în fața scenei între 15 și 18 August, în mijlocul Parcului Natural Apuseni!

Contactează-ne!

Termeni şi condiţii

Lasă-ne adresa ta ca să afli noutățile!

Termeni și condiții
Share This

Share This

Share this post with your friends!