E vineri. Cel mai probabil ai ajuns la Smida joi, ai avut un somn odihnitor, așa cum numai la munte poți avea, te-ai trezit să te bucuri de răsărit, poate chiar să-ți bucuri tălpile cu roua dimineții, rememorezi clipe demult uitate al căror soundtrack, pe fundalul minții, sunt piese cântate în seara precedentă de Deus Ex Quartet, Leo Betzl Trio și Nik Bartsch’s Ronin.

Te mai uiți o dată în zare, te întrebi uitându-te la brazi dacă ai avea timp cândva să le culegi mugurii pentru a face ceai sau sirop, îți amintești de “vara aia”, care pare că a fost acum nu știu câte veri, când ai fost la munte cu prietenii și…te întrebi ce experiențe o să trăiești azi.

Nici bine nu termini să te întrebi, că te trezești (de tot) mergând spre bar pentru a savura o cafea de la Il Caffe, când se face ora 8 și un pic și hotărăști să-ți dezmorțești corpul, și totodată spiritul, la Morning Yoga (de la 8:30 la 9:30, la Grow Area). Spre final, corpul și sufletul îți mulțumesc, și dansează…pe sunetele ce se aud timid de la Secondary Stage, acolo unde Puiu face paiele de fân din balotul din apropiere să se simtă verzi.

 

Până la 18 ai vreme (aici, ai tot timpul…timp) să “meșteșugești” tot felul la Workshops Area, acolo unde sunt ateliere de de terarii și obiecte din sticlă, de creație artistică și de pictură pe lemn. Artistul din tine, căci este (cel puțin) unul în fiecare dintre noi, jubilează și trezește copilul din tine. Care, în pași jucăuși, te duce spre Zestrea Boardgames Corner, acolo unde te joci…jocurile copilăriei. Să nu regreți, totuși, că ai crescut. Acum ești mare și poți da mai tare în tobele alea. Alea de la MusicHub, unde se țin sesiuni de cântat la instrumente. 

Iei o pauză. Te uiți în jur. Și auzi o voce. Este vocea lui Beatrice Iordache (muzicolog) care povestește la Grow Area despre rolul muzicii în viața de zi cu zi. Sunt mai multe, de fapt. Rolurile muzicii. Ne ajută să digerăm. Ne face plantele să crească mari și frumoase. Și câte și mai câte. Beatrice le știe pe toate. Și le împărtășește cu tine. 

 

Prinzi puțin și din discuția despre mindfulness cu Andrada Terpe (psiholog), care îți reamintește că (totul) e despre prezent. Despre a fi prezent. Iar cu asta în minte, te duci la Secondary Stage și cânți (la instrumente) și dansezi ca și când ai fi la Main Stage, alături de Cercul Întreg. 

Concerte 

Vlăguit, totuși reîncărcat, îți zici că te îndrepți spre cort, însă pe drum îi întâlnești la Grow Area pe nimeni alții decât membrii grupurilor Flatsharks și Phronesis, care vor urca pe scenă odată cu apusul, stând lejer pe un balot și discutând despre contextul muzical românesc și internațional, despre jazz și despre ce îi face să se trezească dimineața (ca oameni-oameni și ca artiști). 

 

Ajungi într-un final în camping, faci un duș, îți pui pe umeri polarul (acum, că s-a lăsat seara îți amintești de ce l-ai împachetat), mănânci ceva de la Food Court, îți iei un pahar cu vin și îi revezi pe Flatsharks. De data asta, pe scenă. 

După o pauza în care îți găsești prietenii pierduți prin hamacele din pădurice, vă strângeți cu toții pe gradene, să îi ascultați pe Phronesis, care au venit în premieră în România cu albumul „We are all”. 

Ultimul concert al serii e mai ales pentru iubitorii de muzică electronică, dar nu numai. James Holden & The Animal Spirits (te întrebi dacă oare o fi adevărat că omul ăsta a fost, mai este, matematician…că parcă ai citit undeva asta cândva; și dacă ar fi așa, nu ți-ar veni să crezi, pentru că muzica lui n-are nimic de-a face cu matematica, ci mai degrabă cu desenul, cu poezia, cu orice altă materie, dar nu cu matematica)

Concertele se încheie după 24, dar explorarea muzicală continuă la Secondary Stage până târziu în noapte cu Electric Brother și Puiu.

Iar pentru că noaptea temperaturile ajung undeva jos, unde nu vrem să ne gândim acum, ne putem strânge în jurul focului de tabără (acolo, se întâmplă lucruri magice…poate cineva zdrăngăne la o chitară, poate cineva are un marshmallow pe o crenguță pe care o ține deasupra focului, poate cineva îți ține de cald).

Ne întâlnim în fața scenei între 15 și 18 August, în mijlocul Parcului Natural Apuseni!

Contactează-ne!

Termeni şi condiţii

Lasă-ne adresa ta ca să afli noutățile!

Termeni și condiții
Share This

Share This

Share this post with your friends!