James Holden a fost licențian în matematică la Oxford pentru ca mai târziu să își dedice viața muzicii. O personalitate cu mult talent, s-a reinventat ca Dj, producător și guru al muzicii electronice. În ultimul deceniu s-a concentrat pe creșterea unui grup live – James Holden & The Animal Spirits– care mixează astral jazz, minimal și ritmuri ale muzicii nord-africane. Combinația, atractivă pentru consumatorii genului, e descrisă de Holden ca “folk-trance”.

“Folk-trance” pentru că presupune un abandon ritualic în muzică și se potrivește cu preocuparea lor constantă pentru albume de spiritual jazz, cum sunt cele ale lui Don Cherry sau Pharoah Sanders.

 

De pe Pitchfork aflăm și procesul prin care a apărut albumul The Spirit Animals: albumul a fost înregistrat live într-o singură cameră de la Holden’s Sacred Walls Studio din Londra, dintr-o singură încercare, fără niciun fel de editare. Pare că Holden își asumă mai mult un rol de fixer în trupă, decât de frontman și pur și simplu pune le dispoziția colaboratorilor săi o scenă unde pot să experimenteze și să-și descătușeze imaginația.

Urmărește James Holden & The Spirit Animals:

Leo Betzl Trio sunt una dintre puținele trupe care experimentează stilul techno jazz și vă vor conduce într-o călătorie a visării și a dansului, o călătorie pe care nu a mai făcut-o nimeni în România, fiind pentru prima dată prezenți aici. Sunt un grup din Germania care merge într-o zonă de experimentare în variantă acustică: fără sintetizator, fără computer, doar cu ajutorul pianului, contrabasului și percuției.

Grupul are și o afinitate dovedită pentru improvizație: fragemente de pian în care corzile sunt atinse cu pană de chitară, solo-uri la tobe care se folosesc de toate dimensiunile sale – de la cele mai subtile și line sunete, până la cele mai dure. Frontman-ul Leo Betzl se folosește de un microfon doar pentru efectele speciale create cu degetele, iar basul aduce uneori în scenă elemente din muzica indiană sacră.

Urmărește Leo Betzl Trio:

Un grup tânăr, aflat în premieră în România, Deus Ex Quartet sunt foarte apreciați pe scenele underground din Budapesta, la o medie de vârstă de numai 21 de ani. Mai mult decât atât, Marton Csernovszky a fost deja membru al grupurilor Sickpicnic și The Best Bad Trip.

Muzica lor e despre a pune împreună elemente dintr-o varietate de stiluri diferite și a le potrivi într-un fel imprevizibil, unic și armonios în același timp.

Prietenia strânsă din copilărie nu i-a legat doar pe plan personal, ci și în muzica lor. Pentru că toți cei patru membri compun sau contribuie la compoziție, atributul care îi descrie cel mai bine e “diversitate”. În albumele lor pun în evidență elemente nișate din muzica folk maghiară, muzică gregoriană, drum and bass, ambiental sau shoegaze și le încorporează într-un mix organic și natural de jazz contemporan.

Urmărește Deux Ex Quartet:

Ne întâlnim în fața scenei între 15 și 17 August, în mijlocul Parcului Natural Apuseni!

Contactează-ne!

Termeni şi condiţii

Lasă-ne adresa ta ca să afli noutățile!

Termeni și condiții
Share This

Share This

Share this post with your friends!