Una dintre cele mai fascinante apariții pe scenele de jazz contemporan, Mammal Hands vin din Marea Britanie și completează linia eclectică, ambientală pe care am experimentat-o la GoGo Penguin și Portico Quartet, în edițiile anterioare.

S-au distanțat de tot ceea ce înseamnă mainstream încă de la începuturile grupului, când performau ca artiști stradali, până în prezent, când livrează show-uri hipnotice pe cele mai mari scene ale lumii.

Unele dintre publicațiile de referință din domeniu a scris despre ei: “Animalia, albumul de debut al trio-ul de jazz Mammal Hands e capodoperă a frumuseții. Felul în care grupul inserează linii melodice superbe în mijlocul unei furtuni de ritm a a dus la un sound captivant și dezarmant, în aceeși măsură.” (Band Camp Daily).

Albumul Animalia poate fi ascultat aici:

O altă trupă pe care o vom vedea pe scena din Parcul Natural Apuseni – Phronesis – e un trio inițiat în 2005 de basistul danez Jasper Høiby, completat de pianistul britanic Ivo Neame și bateristul suedez Anton Eger. Revista de referință Jazzwise îi descrie drept „cel mai imaginativ și incintant trio de la Esbjörn Svensson încoace”.

Deși grupul nu e la prima vizită în România, la Smida va performa în premieră albumul We are all. Vă îndemnăm să nu ratați concertul și nu o spunem doar noi, ci și The Jazz Man, pentru că “fiecare album nou al lor e un eveniment major, de neratat în calendarul jazz-ului”.

Albumul We are all poate fi ascultat aici:

Ultimul grup, dar nu ultimul despre care vom povesti, este Paolo Profeti European Collective. Proiectul, cu componență italiano-română, a fost inițiat de saxofonistul și compozitorul Paolo Profeti, instruit într-ale muzicii de maeștrii Jesse Davis sau Mauro Negri. Sound-ul lor, care e o îmbinare între jazzul clasic și experimente contemporane, vă va conduce într-o călătorie surprinzătoare.

Muzica European Collective-ului are influențe recognoscibile din tradiţia jazzistică, dar în acelaşi timp e puternic ancorată în contemporan prin elementele electronice și prin momentele de improvizație care duc cu gândul la free-jazz. Stilul lor caracteristic ce presupune schimbări imprevizibile de atmosferă și de sonorități promite un experiment muzical memorabil.

Mai multe despre muzica lor puteți afla aici:
Ne întâlnim în fața scenei între 15 și 17 August, în mijlocul Parcului Natural Apuseni!

Contactează-ne!

Termeni şi condiţii

Lasă-ne adresa ta ca să afli noutățile!

Termeni și condiții
Share This

Share This

Share this post with your friends!